Title Image

Vision

VISION: En generation barn som får växa upp hos föräldrar som vet att vi har allt vi behöver inom oss

Min vision är en generation barn som får växa upp hos föräldrar som vet att vi har allt vi behöver inom oss. Det kan vi få genom att inspirera människor att se saker ur nya perspektiv, för då händer det något magiskt. Jag vågar till och med påstå att vi kan ifrågasätta mycket av det som görs inom den traditionella psykologin och psykiatrin. Och det behövs, för när vi lyfter blicken riktigt högt så ser vi att det måste vara något som inte stämmer. Mänskligheten har aldrig haft så många psykologer, terapeuter och psykiatriker och dessutom ätit så mycket anti-depressiv medicin som nu och ändå mår vi sämre och sämre. Nu kanske det är dags att angripa problemet från ett annat håll? Om vi fortsätter att skapa vår värld med samma begränsningar som vi alltid har skapat den med, så kommer den alltid att se likadan ut.

 

Tänk om det till och med är så att vi alla står mitt i ett mycket större välbefinnande än vi tror, utan att se det? Tänk om det hänger ihop med hur våra psyken faktiskt är konstruerade? Och att det enda vi egentligen kan uppleva är NUET. Allt annat är tankar om dåtid eller framtid. Att trycka undan tankar och därmed känslor är inte lösningen, men att förstå att vi inte är våra tankar utan ett medvetande som kan betrakta våra tankar, kan ge en stor lättnad.

 

Förändring sker genom några olika steg. Det första är förvirring. Det är ett slags uppvaknande till att allt inte står rätt till. Nästa steg är den nyfikenhet som väcks ur förvirringen. Ur nyfikenheten kommer nästa steg, nämligen lyssnandet. Och till sist: Ur lyssnandet kommer insikterna. Ingen kunskap kan egentligen föras över från en människa till en annan. Den blir inte kunskap i en människa förrän den landar som en egen insikt.

 

Room for flow skapar sociala sammanhang där vi tillsammans höjer energinivån och gör livet lite rikare. Du vet den där känslan när du plötsligt får en insikt. Det är den känslan jag vill att du ska få uppleva i allt som kommer från Room for flow, vare sej det handlar om events, föreläsningar, workshops, kurser, coachning eller online-kurser.

Lisa i cirkel
Välkommen till Room for flow!

Lisa Sjöström, grundare och content creator
lisa@roomforflow.se
Lisa på LinkedIn
Lisa och Room for flow på Instagram
Room for flow på Facebook