Title Image

Våga lita på att det omätbara ger resultat – nämligen lycklig lönsamhet

Ta Room for flow till din arbetsplats

Det spelar ingen roll i vilken typ av verksamhet du jobbar – för att få bästa resultat måste dina medarbetare såklart vara engagerade och arbeta på rätt sätt. Låta idéerna flöda, identifiera och lösa tuffa problem, anpassa sej vid snabba förändringar och arbeta tillsammans i kraftfulla team.

 

I en Gallup-undersökningen från 2017 (State of the Global Workplace) kom man fram till att endast 14% av medarbetarna i Sverige var engagerade på sitt arbete. Det innebär förmodligen att 86% av svenskarna inte presterade så mycket som de skulle ha kunnat göra.

 

Förhoppningsvis är siffrorna bättre på ditt företag, men de kan kanske bli ännu bättre.

 

Ta Room for flow till din arbetsplats och boosta produktiviteten, engagemanget och lojaliteten genom att skapa en företagskultur som hjälper människor att växa och utvecklas till sitt bästa jag.

Hör av dig!

Eftersom ett sånt här program naturligtvis byggs upp och anpassas efter just din arbetsplats, är det svårt att lämna ett detaljerat innehåll här på webbplatsen. Låt oss höras för ett inledande samtal så ska vi planera något riktigt bra!

Berätta om din arbetsplats så kommer jag med förslag på hur vi tillsammans kan göra den ännu mer kreativ och ännu mer lönsam. En tänkbar del i konceptet kan vara fysiska FLOW ROOMS där medarbetarna på betald arbetstid får forska i hur de kommer i en känsla av flow och kreativitet och hittar sin inre styrka. Läs mer om FLOW ROOMS längre ner.

Vi hörs!

Lisa
0708-262120

Frågor och bokning

Flow är lönsamt,

kostnadseffektivt

och varumärkesbyggande

Skapar lycklig lönsamhet

En arbetsplats ledning är ansvarig för att skapa ett bra arbetsklimat och ge medarbetarna möjlighet att utvecklas. Varje medarbetare är ansvarig för att vara sitt bästa jag på arbetet. Om båda parter är i balans kan det inte bli annat än magi som sprider positiva vibrationer till besökare, kunder, patienter eller gäster.
Som arbetsgivare behöver du ge medarbetarna möjlighet att utvecklas och hitta sin inre styrka.

När vi mår bra blir vi produktiva

Det viktigaste här i livet är faktiskt inte att jobba utan att må bra och ha roligt.
”Protest!”, skriker kanske din hjärna nu, ”hur ska vi kunna få lönsamhet i det vi gör om alla springer omkring och har kul?”

 

Paradoxen är att bättre vi mår och ju roligare vi har det, desto mer produktiva blir vi. Och desto roligare blir det att jobba. ”Happiness is the new productivity”.

 

Att ge medarbetarna tid att må bra skapar precis det där glappet i tankarna som alla är ute efter. Det är det glappet som lockar fram de bästa idéerna och kommer med de mest kreativa lösningarna på de utmaningar medarbetarna ställs inför. Du vet vad jag menar, du har själv varit med om det, eller hur? Du sliter ditt hår för att hitta en lösning och sen när du ska somna eller står i duschen kommer idén. Och den är så självklar att du kanske till och med blir arg på dig själv. ”Hur kunde jag inte se denna lösning tidigare?”

 

Samhällets rådande övertygelse – den som säger att vi måste jobba mer för att få mer gjort – är alltså inte sann. Vi behöver skapa luft i tankarna.

Flow sänker kostnader och stärker varumärken

Medarbetare i bra balans är inte sjuka lika ofta men de smittar på ett annat sätt – deras flowglow påverkar kollegorna som samarbetar smidigare. Besökare, kunder, patienter eller gäster blir också smittade av arbetsglädjen och berättar gärna för andra om er arbetsplats.

 

Har ni dessutom ett fysiskt rum för flow är det något påtagligt. Besökare ser det och medarbetarna berättar gärna om det för andra, därför är det varumärkesbyggande.

Läs mer om Flow Rooms längre ner.

Flow förebygger utmattning

Många tror att man blir utbränd av för hög arbetsbelastning. Det är inte sant. I sin bok ”Ju mindre du gör, desto mer får du gjort” förklarar Tommy Hellsten (terapeut, teolog och föreläsare) hur en människa som inte har lärt sig lyssna på sina egna känslor överger sig själv och snabbt blir beroende av sina prestationer:

”Man blir aldrig utbränd av att ha för mycket att göra. Det finns visserligen ett samband, men sambandet förklarar inte allt. Utbrändheten har en djupare orsak, och den är just att ens sanna personlighet överges. Det finns människor som inte blir utbrända hur mycket de än jobbar, även om arbetsmängden överskrider den som får andra att knäckas. Det finns till och med människor som får energi, kraft och inspiration av att arbeta. Men det här är människor som arbetar för att de har en identitet, inte för att få en.”

 

Här kan du få mer information om utmattning – det kanske är en riktigt bra grej?

Ett högre syfte lockar talanger

FöretagsBarometern visar att fler och fler söker efter ett högre syfte med sitt arbete och sin arbetsplats. Studenter i Sverige vill göra världen till en bättre, mer omtänksam, innovativ och hållbar plats. De vill också ha en levande och inspirerande arbetsmiljö och känna att de bidrar till utvecklingen av verksamheten.
Att guida medarbetarna till flow är att skapa kompetensutveckling som sätter positiva spår i alla verksamhetens aktiviteter. Ett radikalt grepp kan vara att helt enkelt skriva in i affärsidén: Vi har ruskigt roligt medan vi säljer våra produkter/tjänster. Det finns faktiskt företag som gör det och de lockar till sig precis de medarbetare de vill ha.

FLOW ROOMS

– ett helt koncept för arbetsplatser

 

En riktigt påtaglig och framgångsrik del i Room for flows koncept för arbetslplatser är ett fysiskt rum för flow där medarbetare på betald arbetstid får en palett av kravlösa aktiviteter som till exempel samtal, föreläsningar, mycket lugn yoga, målning, meditationer och kanske till och med after work med DJ och dans. Inredningen kittlar sinnena och kan med hjälp av projektorer och ljussättning anpassas till den aktuella aktiviteten för dagen. I rummet finns en dator med stor skärm som visar vad rummet kan erbjuda. På datorn finns yoga och meditationsinstruktioner, bra klipp att lyssna på och massa annat som kan användas individuellt när det inte pågår gruppaktiviteter i rummet. Och så finns det förstås möjlighet att bara vila. Under den mörka månaderna kan rummet vara inrett som ett sommar-rum med solstolar, växter, fågelkvitter, havsljud och fläkt med stilla havsbris.

Alla behöver kontinuerligt fylla på batterierna. Många gör inte de ens i sitt hem. Ett fysiskt rum för flow på arbetsplatsen påminner om att ta paus och lyssna på sig själv.

 

På dörren till rummet finns en skylt:

 

RUM FÖR DIG.
Här inne är det förbjudet att prestera.

 

Flow-aktiviteterna i och utanför rummet får medarbetarna att forska i hur de kommer i en känsla av flow och kreativitet. De får också undersöka hur de kan ta med sig den känslan till sitt arbete och till andra delar av livet.

 

Medarbetare i bra balans är inte sjuka lika ofta men de smittar på ett annat sätt – deras flowglow påverkar besökare, kunder, patienter eller gäster. Ett fysiskt rum för flow är något påtagligt. Besökare ser det och medarbetarna berättar gärna om det för sina familjer och vänner.

 

Hör av dig och berätta hur din arbetsplats ser ut och fungerar så kommer jag med förslag på hur jag och mina samarbetspartners kan göra den ännu mer kreativ och ännu mer lönsam. Vi samarbetar gärna med er HR-avdelning så att aktiviteterna i flowrummet blir ett komplement till dess verksamhet.

 

Ert rum för flow kommer att bli arbetsplatsens populäraste rum!

 

Vi hörs!

Lisa

lisa@roomforflow.se

0708-262120

På dörren till rummet finns en skylt:

“RUM FÖR DIG.
Här inne är det förbjudet att prestera.”

Från bloggen

Min dröm: arbetsplatser som uppmuntrar fysisk inaktivitet

Bestiga Kebnekaise – för vem?

Jag läste en artikel om en VD som ville stärka vi-känslan i företaget och fick för sig att medarbetarna skulle bestiga Kebnekaise tillsammans. VD:n var en hängiven friluftsmänniska och sa att det är viktigt att röra på sig och menade att om medarbetarna är fysiskt starka kan de prestera mer. Det är förvisso sant, men om jag, på väg in i min utmattning, hade fått i uppdrag (blivit tillfrågad?) att delta i en bergsbestigning hade det kanske gjort att jag hade kraschat ännu hårdare. Sådana prestationsinriktade projekt kan bli så fel. Den som är på väg in i väggen springer bara fortare och fortare och försöker prestera ännu mer.

Det är istället många som behöver få ta det lugnt och lyssna inåt – inte att prestera mer. Vi behöver ta tillvara den fantastiska kunskap vi alla har i oss – vår inre röst. Säger den att vi ska bestiga Kebnekaise för att vi tycker att det är fantastiskt roligt, ska vi såklart göra det. Men som samhället ser ut idag är det nog fler som behöver en spark i riktning att ta det lugnare istället för att prestera mer.

Livsvård på friskvårdstimmen

Hittills har många företag fokuserat på att erbjuda fysisk aktivitet. Min dröm är att arbetsplatserna ska erbjuda mer fysisk inaktivitet. Ja, inte helt förstås utan att röra på sig utan prestationskrav. De flesta är så bra på att prestations-träna på fritiden ändå så de behöver dansa bara för att det är kul att känna musiken i kroppen. Eller promenera bara för att det är skönt. Mycket lugn yoga är perfekt både för den som är van att röra sig och för den som inte är det. Hos den som inte är van kanske en nyfikenhet för fysiskt aktivitet väcks av yoga för att det är så kravlöst.

Promenadmöten

Annan kravlös fysisk aktivitet där man faktiskt utför ett arbete samtidigt är inspirerande promenadmöten. Det kan göra susen för ett projekt. Största fördelen med promenadmöten är att det blir mer okej att vara tyst och fundera när man promenerar än när man sitter vid ett mötesbord.

Skrotar friskvård – satsar på livsvård

Jag läste om ett annat företag som verkligen har fattat hur det ska gå till. De bestämde att de anställda inte längre måste utföra fysisk träning på sin friskvårdstimme. Timmen kan istället läggas på att gå på utställning eller konsert, eller fika med vänner eller hämta barn lite tidigare på dagis eller i skolan. Det enda som är inte tillåtet är att utföra vardagsärenden.

Mer flow och lycklig lönsamhet på din arbetsplats

Mejla mig om du vill diskutera vad vi kan göra tillsammans för att få mer flow och lycklig lönsamhet på din arbetsplats.

/Lisa

lisa@roomforflow.se