Vill du knäcka koden för hur du skapar ditt liv? DEL 2

Vi behöver inte förändra våra tankar, vi behöver förstå vår konstruktion.

 

Har du haft ett svar mitt framför ögonen på dej utan att se det? Det har jag.
Det här är del 2 av en video om tankar om tänkandet. I förra inlägget finns del 1.

Det kanske var lite retfullt att jag gjorde en video om hur jag hade knäckt koden utan att säga vad exakt det var jag hade kommit på. Därför ska jag berätta det nu.
Men kom ihåg att bara för att den här grejen var avgörande för mej behöver den inte vara det för dej. Men det kan vara ett steg i rätt riktning. Och kanske är det ditt steg 2 och inte steg typ 3897 som det var för mej.

Kolla på den här videon (och del 1 som finns i förra inlägget här på bloggen om du inte redan har sett den).

Här är länkarna för att sprida videoklippen.
DEL 1: https://youtu.be/RLU86V1qOCk
DEL 2: https://youtu.be/Vaka76U2gzU

Är du och dina kollegor sugna på att höra mej berätta live i en föreläsning eller workshop, hör av dej till mej på lisa@roomforflow.se.

➡️ Blir du nyfiken på coachingprogrammet jag nämner i videon, har du all info här:
https://www.roomforflow.com/mindstretch/

➡️ Och här finns info om den individuella coachingen som jag nämner i videon:
https://www.roomforflow.com/ett-magiskt-flyt-i-livet/

 

 


 

Om du hellre vill ta del av innehållet i videon genom att läsa så finns en transkription här:

Det här är del 2 av en video om tankar om tänkandet. Det kanske var lite retfullt att jag gjorde en video där jag pratade om hur jag hade knäckt koden utan att säga vad exakt det var jag hade kommit på.
Därför tänkte jag att jag ska berätta det nu. Men kom ihåg att bara för att det var avgörande för mej behöver det inte vara det för dej. Men det kan vara ett steg i rätt riktning. Kanske är det ditt steg två och inte steg typ 3897 som det var för mej.

Det roliga var att jag hittade svaret mitt framför näsan på mej. Det hade funnits där precis hela mitt liv. Men jag behövde göra allt arbete som jag har gjort med emotionell healing först, för annars hade jag aldrig kunnat se det.

Den emotionella healingen bestod, förenklat sett, av att uppmärksamma mina begränsande övertygelser, alltså de ”pålagor” som jag pratade om i del 1 av den här videon. Alltså de övertygelser som min ”rollkaraktär” tänkte och agerade som. Vårt tänkande mind är nämligen proppfullt med övertygelser och tankar. De flesta av de här pålagorna som vi kallar vår personlighet har vi fått när vi var små, men de är inte ristade i sten. Men det blir lite för långt för att gå in på det här.

Men vad var det då jag kom på?

Jo, att jag i hela mitt liv har varit bergsäker på att jag kan genomdriva projekt av olika slag, men jag har inte vetat från början exakt hur det ska gå till.

Mitt problem på vissa områden, var att jag från början bestämde mej att bara för att jag inte visste hur det skulle gå till, så skulle det inte funka alls.
I de här områdena av mitt liv glömde jag alltså bort, eller kunde inte se, all kreativitet som finns i livskraften, den där livskraften jag pratade om i förra videon. Det komiska var ju att jag bara gjorde det när det gällde vissa områden. I andra fall, tex i jobbsammanhang eller med inredning, målning och en massa annat har jag alltid ansett mej vara kreativ och att jag har lätt för att lyfta blicken och se samband. När jag vill göra något sätter jag helt enkelt igång utan att veta exakt hur det ska gå till. Det har alltid löst sej längs vägen.

Ja, det har löst sej längs vägen för att jag har litat på att idéerna ska komma. Jag har litat på den kreativa livskraften.

Allting börjar med en tanke. Så fort tanken tar form har den förvandlats från formlös energi till energi med form. Låter vi den gå längre kan vi skapa något fysiskt (eller i alla fall det som vi upplever som fysiskt, kanske en stol, men det är en längre historia). Kvantfysiken kan förklara hur det här går till, men det är också en längre historia.

Att skriva en bok eller att måla en tavla eller att skapa en onlinekurs eller en webbsida är också att ta något från formlös energi till form. Till och med prata är att ta information/energi från formlöst till form. Jag skapar alltså nu när jag skriver/pratar. Vi gör det allihop precis hela tiden!

Av det följer att inte finns ett enda budskap som förmedlas utan form. Allt har gått från en tanke. Så fort du säger något så har det gått från en tanke till en formulerad mening. Tänk vilken kreativitet du har! Och du är en sån som säger att du inte alls är kreativ, så är det faktiskt lögn. För du skapar precis hela tiden!

Det här med att allt börjar med en tanke innebär alltså att det finns oändliga möjligheter att skapa våra liv. Vi behöver inte veta från början hur det ska gå till. Det är bara att sätta igång.

Felet jag gjorde var att jag, på grund av mina begränsande övertygelser, hade valt ut vissa områden i mitt liv som omöjliga. Jag började inte ens. Trots att jag hade studerat personlig utveckling så himla länge.

Om jag ska göra en liknelse så var det ungefär som att säga ”jag vill resa”. Och sen inte göra mer. Om idéerna för hur allt kring resan ska fixas, ska komma så måste jag ju agera mer. Jag behöver formulera vart jag vill åka, med vem jag vill åka, när jag vill åka, hur jag vill resa osv. Jag behöver börja agera, genom att t.ex. prata med andra, undersöka alternativ och resmål osv.

Det här låter ju fullständigt självklart när det gäller en sån sak som en resa. Men fundera på hur du gör med andra saker i ditt liv, de saker eller situationer som du vill ändra. Vad gör du åt dem?

Min lösning var alltså att se ALLT som projekt som jag kan lösa.

Projekt kanske kan låta väldigt strukturerat och kanske tråkigt, men tänk så här.
Den kreativa livskraften, alltså ditt eget magiska mind, behöver något att svara an på för att veta vilken typ av idéer du vill ha. Vilken typ av kreativa lösningar du vill åt. Har du någon gång testat att skriva ner det du vill ändra och lite senare så kommer det plötsligt en lösning, eller i alla fall en idé om något du kan göra på vägen?

Ibland krävs det så lite som en tanke för att börja. Jag kan ta ett exempel. Jag brukar köpa fina kroppsoljor från ett spa i närheten av där jag bor. Oljorna hade tagit slut och jag tänkte ”ja, ja, det ordnar sej, jag får alltid rabatt på allt jag köper så det kommer jag att få nu också”. Dagen efter RINGDE spainnehavaren och berättade att hon hade 50% rea på en hel del saker. Och då ska du veta att vi faktiskt inte känner varandra och att hon aldrig hade ringt tidigare.

Att sätta igång ett projekt kan också vara såsom jag och min ena dotter har gjort när det gäller vår stora projekt Saltsjö by. Vi började projektet med att sitta tillsammans med ett jättestort papper mellan oss och skriva upp allt som ska finnas i Saltsjö by. Sen har vi börjat bygga webbsidan, titta gärna på saltsjoby.se. Det saknas fortfarande massor från våra anteckningar på webbsidan. Men det spännande är att sen vi startade det projektet och började prata om det har vi fått mycket hjälp. Det dyker upp människor och lösningar på allt mellan himmel och jord som gagnar det här projektet. Kanske dyker det också upp något för att jag jag pratar om det i den här videon. Vi får se.


För att sammanfatta ser min magiska ”portal” ut så här. Men det är alltså fortfarande så att du, precis som jag sa i första delen av den här videon, måste hitta ditt eget sätt. Det är därför jag finns här.

  1. Jag ser allt jag vill åstadkomma som projekt som jag skapar från formlös energi till form. Jag jobbar bara med några projekt i taget. Ofta löser sej flera på en gång, helt automatiskt.
  2. Jag städar tankarna och övertygelserna kring situationen innan jag agerar (ringer, mejlar eller vad det nu kan vara). Men jag behöver aldrig vara orolig att jag tänker ”fel”, om det inte funkar är det bara att göra om igen. Ju tydligare jag ser mina tankars påverkan, desto lättare blir det framöver.
  3. Jag agerar och litar på att livskraften hjälper mej. Jag litar också på att mina tankar ÄR mina upplevelser.

Kom ihåg att våra tankar ÄR vår verklighet. Man brukar säga att våra tankar skapar vår verklighet, alltså att det vi tänker kommer i vår framtid, men det är ännu mer direkt. Våra tankar ÄR vår verklighet.

Läs mer om mina utbildningar, kurser, coaching och coachingprogram på https://www.roomforflow.com/utbildningar-kurser-och-coaching/

Och dela den här videon, för jag tror att många kan hitta inspiration i den, kanske till och med hitta just sin saknade länk för att knäcka koden för att kunna skapa sitt liv precis som de vill det.