Statistik = spådam?

Spådamer brukar ju inte anses så trovärdiga, varför skulle statistik vara det?

Dags att tänja tänkarna igen.

Hur kan så många tro att det går att förutspå framtiden baserat på statistik? Om vi tänker efter ordentligt finns det INGENTING som säger att bara för att något har varit på ett visst sätt så kommer det att bli så igen. Försök att kom på något annat än ”tendenserna visar det”.

I klippet förklarar jag min teori om varför vi har kört vilse när det gäller statistik.

 

Min dröm är att varje gång statistik nämns, så ska vi välja ord som just visar att det är statistik, alltså dåtid, alltså en mätning som har gjorts tidigare. Även om mätningen gjordes igår så är det inte NU. Vi kan alltså inte använda presens för att beskriva statistik. Det är inte bara fel utan också väldigt dumt. Att t ex säga att vi nu går in i en lågkonjuktur SKAPAR ju en lågkonjunktur. Folk suckar, håller i sina pengar, får lägre energi, mår sämre för att de tror att de måste kämpa mer osv.

Jag jobbar med det jag brinner för, nämligen att hjälpa människor att hitta sin inre styrka istället för att vara slavar under invanda mönster och samhälleliga normer.

Hur väljer du att leva ditt liv?