Koppla upp dig på kreativiteten

Idag blev jag ombedd att skriva en kort text om vad mitt framträdande (ett pepptalk om att göra sin röst hörd) skulle handla om. Jag plockade fram mina anteckningar. Jag blev helt paff. Wow! Jag hade skrivit klart nästan hela innehållet för några veckor sen utan att jag nu var medveten om att jag hade gjort det. Det kändes mer som att jag hade pratat med någon om det och bett denna någon att skriva ner det. Jag kände igen grundtankarna men inte alla orden.

När jag såg texten kom jag ihåg hur det hade gått till. Jag var i stallet och hade haft en skön dag med min häst och min hund. Jag tog in en stol i boxen och satte mej bredvid hästen. Jag började på ett nytt dokument i telefonen. Jag tänkte att Lego och Torsten kunde hjälpa mej. Det är lättare att komma åt kreativiteten om jag tänker att jag får den serverad.
Högst upp i dokumentet skrev jag:
”Vad ska det stå här?”
Sen lät jag orden flöda.

Det här är verkligen ett effektivt, roligt och smidigt sätt att jobba.
Mitt tips är att sätta dej i en miljö du gillar, gärna någon annan än den du normalt känner dej pressad att prestera i. Och helst innan du kommer i tidspress, så kan du lättare undvika att dina tankar förstör kreativiteten med en massa tjatter som ”hur ska jag hinna det här?”

Har du testat det här någon gång?