Ta det säkra före det osäkra – är det så smart?

Häromveckan var en av mina fina vänner hemma hos mej på middag. Vi hade jättetrevligt och hon sa att jag utstrålar en helt annan energi nu än för några år sen.

Hon peppade mej också och sa att hon tror stenhårt på min idé att göra Room for flow till något jättestort som kan hjälpa många människor att hitta sin inre styrka. På det sättet skapar vi en bättre värld.

”Du är min största inspiratör!” sa hon.

Men trots peppandet gav hon mej rådet att ändå ta en anställning ett tag för säkerhets skull. Rådet gavs förstås med mycket stor omtanke och jag uppskattar verkligen hennes försök att komma med bra råd. Men jag kände hur hela utmattningen jag hade för några år sen kom över mej på några sekunder. Kroppen blev tung och jag fick nästan andnöd. Det var som om hela utmattningen kördes på snabbspolning. Det blev återigen så tydligt vad som hade orsakat min utmattning – att jag inte hade lyssnat på min inre röst utan alltid följt andras råd om vad som är säkrast att göra.

Nu kände jag så tydligt hur hela mitt inre skrek NEJ! Om jag tar en anställning, hur ska jag då hinna med att göra allt jag vill göra när jag inte hinner med som det är nu? Det blir ju som att säja nej till mina drömmar helt och hållet.

Att vara anställd är såklart inte fel för alla. Men att inte följa sina egna drömmar är definitivt fel för alla.

Det krävs mod för att förändra. Oavsett vad man vill förändra. Att ta det säkra före det osäkra är inte alltid så smart.
Speciellt inte om man vill vara inspiratör.

Det bästa tillfällena i mitt liv är de där jag har vågat gå utanför mina egna ramar. Då hittar jag in till min inre styrka.

Hur gör du för att hitta din inre styrka?