Följ bara de råd du tror på

Alltför ofta läser vi råd av typen ”för att få det här resultatet måste du göra så här” både när det gäller jobb och privatliv. Men det finns faktiskt inget råd som passar alla eftersom vi alla är olika. Så följ bara de råd som känns sanna för dig.

Att råden inte funkar för alla beror på att vi påverkar våra liv med våra övertygelser som vi ofta har burit med oss hela livet. Om någon till exempel har en omedveten övertygelse att hen aldrig gör tillräckligt kommer det inte att spela någon roll hur många råd hen följer.

Om du känner att du står och stampar så kan ett första steg vara att försöka komma på vad det är som blockerar dig. Vad har du för övertygelser till exempel när det gäller att tjäna pengar? Är pengar bra, dåliga eller neutrala?

Nästa steg blir att alltid lyssna inåt när du får ett råd. Känns det spännande? Känns det som något du vill göra? Känns det som att du har fått massor av inspiration och tänker ”yes, där har jag lösningen!”? Eller känns det bara som något du måste göra för att du tror att alla andra gör så?