Se livet ur ett nytt perspektiv

Återigen landar ord jag ofta använder, på ett djupare plan. Jag brukar säga att jag älskar det magiska som händer när vi ser saker ur nya perspektiv.

Häromnatten kom plötsligt en idé att ordet PERSPEKTIV är genialiskt att använda istället för att prata om resa eller nivå. Vi brukar ju ofta prata om att ”livet är en resa” eller att ”vi har nått en ny nivå” när det gäller vår personliga utveckling.
Men hur vi än vrider och vänder på det så innebär orden ”resa” och ”nivå” en bedömning av hur något var förut. Det ligger liksom i ordens natur att något blir bättre ju längre eller högre vi kommer.

Att istället prata om vår utveckling som att vi nu ser livet ur ett nytt perspektiv, innebär att vi inte dömer ut de andra perspektiven. Om jag ritar eller fotograferar något ur ett perspektiv så innebär ju inte det att alla de andra perspektiven är fel, eller hur?

Med de här tankarna är det lättare att se att vi alla faktiskt är på exakt den plats/den nivå som vi ska vara just nu. Eller, för att använda ordet perspektiv istället: alla ser sitt liv ur exakt det perspektiv de ska just nu. Och det är helt okej.

Men det är också okej att när som helst förflytta oss så att vi ser livet ur ett nytt perspektiv.

Jag älskar verkligen det magiska som händer när vi ser saker ur nya perspektiv.

Photo by redcharlie on Unsplash