The Power of Magic in a Scientific World

Idag var jag ute och red på vår magiska sagohäst Lego. Vi fick rätt mycket snö på oss båda två 🙂

En tanke poppade upp i mitt huvud.

Tänk hur många som har varit med om häftiga stunder när allt bara faller på plats. Det är magi! Känslan är större än ”saker bara verkar bättre när du är på gott humör” och till och med större än ”när du gör mer saker, så händer det mer saker”.

Du har också varit med om det, eller hur?

Av någon outgrundlig anledning försöker många bortförklara såna här händelser, oftast genom att påstå att det inte går att bevisa vetenskapligt hur det fungerar. Nu är det faktiskt så att det går att bevisa med vetenskap, nämligen med kvantfysik. Men nu ska jag inte trilla i fällan själv och försöka förklara. (Det skulle jag förresten inte kunna även om jag ville.) Själva grejen är att istället kalla det magi, för då kan vårt rationella tänkande inte lägga sig i.

Och det är då det händer! Det är det som kallas att släppa taget. Sluta kontrollera.

Visst är det genialiskt att kalla det magi? Om du, liksom jag, tänker för mycket och vill hitta förklaringar på allt, blir det betydligt lättare att släppa taget om vi kallar det magi. Det tycker också författaren Genevieve Davis som har kommit på att använda termen magi i det här sammanhanget.

Så nu undrar jag, hänger du med på att skapa mer magi i samhället? Nästa gång du står inför ett problem, prova att vila i att inte veta hur problemet ska lösas. Gör bara så gott du kan och lämna sen över till magin att sköta resten. Det skadar ju inte att testa och se vad som händer. Eller hur?

Jag önskar dig en magisk fortsättning på dagen!

This post is inspired by Genevieve Davis. Please read her fantastic blog post ”The Power of Magic in a Scientific World” at www.becomingmagic.com/blog/.