Decision Board istället för Vision Board

Min dotter och jag pratade om Vision boards. Det är ju många som gör såna så här i början på nya året. Varför inte kalla dem Decision boards istället?
Jämför energin i orden Vision och Decision. Stor skillnad, tycker jag. En vision ligger långt fram. Ett beslut är redan taget.
En Decision Board kan bli en påminnelse om vilka beslut vi har tagit och därmed är det mycket lättare att få ändan ur vagnen och sätta igång.
Att se det som beslut innebär också att behålla eller ta tillbaka makten över våra egna liv istället för att förvänta oss att sakerna/upplevelserna ska komma till oss någonstans utifrån.

Planerar du året? Hur gör du det?

Det här med känslornas energi är spännande, tycker jag. Alltså, med vilken intention vi gör det vi har bestämt oss för att göra. Det är lustigt att hela mänskligheten verkar ha kört vilse i att tro att det är själva agerandet som avgör hur det blir när det istället är tankarna bakom agerandet som är det viktiga.
Vi kan utveckla oss för att vi tycker att vi är dåliga, eller så kan utvecklas för att vi är nyfikna och njuter av resan istället för bara av att vara framme vid målet.
Vi kan städa för att inte skämmas för att släppa in folk, eller så kan vi städa för att göra fint för oss själva.
Vi kan träna för att vi skäms över våra kroppar, eller så kan vi träna för att känna den härliga känslan av rörelsefrihet och för att vi njuter av stunden.
Vi kan sätta upp mål för att vi måste vara duktiga och kämpa. Eller så kan vi sätta upp mål för att det är roligt att skapa våra liv.
Känner du skillnaden i energin?

Kanske kan det vara att tankarna är viktigare än agerandet som hela Law of attraction-rörelsen försöker säga, men de överdriver det så till den milda grad att de påstår att Thoughts Become Things. Det stämmer ju förvisso, men de glömde en liten detalj mellan Thoughts och Things – nämligen Action.