Respektfull kommunikation

Många pratar om relationsmarknadsföring. I nästa mening pratar samma personer om ”smarta” marknadsföringsåtgärder som gör att kunden fastnar på kroken på grund av mer eller mindre dolda psykologiska knep.
Blir det bra relationer när man manipulerar kunderna? undrar jag.
Ändå är det så många som går på pratet om att använda alla dessa knep.
Är det hållbart?
Känn efter djupt inne i dig, hur vill du bli behandlad när du är kund?
Får du förtroende för människor som inte behandlar dig med respekt?
Hur känns det när du känner dig lurad in i något?

Egentligen är marknadsföring väldigt enkelt. När du vet vem du är och vad du står för kan du prata från ditt hjärta och då behöver du inga fula säljmetoder. Då känner du heller ingen konkurrens. Och du litar på att kunderna kontaktar dig när de behöver dig för de har fått förtroende för dig genom avslappnade möten i verkliga livet eller i sociala medier.

Jag citerar @storycoachen Katrin Sandberg: ”Sannolikheten att ett ÄLSK eller ett BRINN tas emot (med öppet hjärta) är oerhört stor. Försök hitta hit snabbt för att skapa autentisk kontakt.”

Jag älskar det magiska som händer när man ser saker ur nya perspektiv. Jag brinner för att hjälpa andra tänja sina tankar för att få mer flyt i livet.
Vad älskar du/brinner du för?

En annan aspekt på det hela: Vi är alla så upprörda över allt jobbigt i världen där människor inte blir behandlade med respekt och ändå så fortsätter vi att använda marknadsföringsmetoder utan respekt. Ja, jag förstår att du kanske tycker att det ena inte har med det andra att göra men men hur ska vi kunna skapa en bättre värld om det inte börjar i det lilla?

Nu vill jag samla människor som är mot fula säljmetoder och för respektfull marknadsföring. För nu är det väl ändå dags att börja med marknadsföra baserad på kärlek istället för rädsla?
Det blir en workshop som förmodligen kommer att hänga ihop med en kommande kurs om att våga ta mer betalt för sina tjänster. Låter respektfull marknadsföring och ta mer betalt som en paradox? Det är det inte.
Mejla mig på lisa@roomforflow.se så får du veta mer vartefter innehållet i kursen tar form.

Dela gärna det här med någon som du tror skulle vara intresserad av det här.

P.S. Jag ska gräva fram en gammal text jag skrev när jag hade besökt ett telefonförsäljningsföretag. De avslöjade sina riktigt fula säljmetoder. Jag återkommer när jag hittat den texten.

P.P.S Vill du veta mer om beteendedesign kan du läsa min vän psykolog Niklas @laninge s bok Beslutsfällan. Jag har just beställt mitt ex.

 

 

Photo by Filip Mroz on Unsplash