Tejpa munnen när du sover – slipp nästäppa och syrebrist

Alltså, jag bara måste få dela med mig av det här. Jag vet att bilden är hemsk, men det kan inte hjälpas.

Tejpa munnen när du sover – slipp nästäppa och syrebrist.

Häromdagen var jag hos min nya, fina vän Ann-Charlotte som är mediyogaledare och stresshanterare. Jag fick en lektion i andning. Hon sa att mitt stora problem är att jag pratar även på inandning. Nu ska jag träna på att bara prata på utandning. Och framför allt ska jag sluta att hålla andan. Och så ska jag andas med magen. Och så är det absolut förbjudet att hålla in magen.
Och för att sova gott, slippa röda ögon på morgonen (syrebrist) så ska jag tejpa igen munnen! Jag protesterade lite och sa att jag alltid brukar vara täppt i näsan när jag ligger ner, men hon sa att det kommer att lösa sig när jag börjar andas med näsan.

Jag testade och det här är bästa, bästa, bästa grejen. Jag citerar medvetenanding.se som har tagit fram tejpen: ”En täppt näsa är ofta en konsekvens av munandning i vila. Munandning i vila ger koldioxidbrist som i sin tur ger syrebrist. Koldioxid lämnar endast kroppen via utandningen och ett sätt för kroppen att försöka minska utflödet av koldioxid är att täppa till näsan. Det som sker när du tejpar munnen och bara andas genom näsan är att koldioxidnivåerna hålls optimala och kroppen behöver då inte längre täppa till näsan för att minska utflödet, och problemet med den täppta näsan försvinner.”

Alltså, inte en enda läkare har fattat varför jag har varit täppt i näsan i typ 40 år.

Läs mer på medvetenandning.se. Där finns massor av info och dessutom tips för vad man ska göra om man tycker att det känns lite läskigt att tejpa munnen.

P.S. Tejpen på bilden är inte riktig Sleep Tape, det är vanlig kirurgtape. Min Sleep Tape har inte kommit än, jag gissar att den är skönare.