Känner du till dina inre orkestermedlemmar?

Vi behöver göra något annorlunda om livet ska bli annorlunda. Det här är en övning som jag själv har haft mycket nytta av. Den finns med i “Mindstretch – en workshopserie för mer flyt i livet” och i min onlinekurs ”Från stress till flow”.

Jag ser mina personlighetsdrag som olika medlemmar i min inre orkester. Alla måste få höras – det blir ingen harmoni i det som spelas om Fröken Duktig får bestämma allt och höras mest. Hon har några bra egenskaper för att styra och skapa ordning (i tron att det skapar trygghet) men jag har upptäckt att det finns fler medlemmar.

I en stund av mycket oro satte jag ner foten och anställde en orkesterledare. Min orkester har inte haft någon sån förut. Det är därför det har blivit så rörigt. Det är därför Fröken Duktig har kunnat skrika och domdera och överrösta alla de andra. Orkesterledaren svarar nu för både konstnärlig som administrativ ledning av orkestern.

Det är mitt inre jag som nu har fått livslång anställning som orkesterledare. Nu behöver hon lära sig namnen på alla orkestermedlemmarna: naturälskaren, frihetsgudinnan, idésprutan, akademikern, hippien, lyxbohemen, den kreativa konstnärssjälen, den generösa, djurälskaren, musikälskaren, författaren, den sociala och några till.

Hur ser din inre orkester ut?

Hör av dig om du vill ha mig som bollplank i en workshop. lisa@roomforflow.se

 

 

Photo by MD Duran on Unsplash