Presentera från hjärtat

En varm, lugn känsla uppnår du bara om du presenterar från hjärtat.

Det här är mitt kontor för dagen.
På andra sidan holmen blåser det som attan. Men här är det lugnt och varmt trots att det bara är 12 grader i skuggan. Det är som skillnaden i känslan inuti när du ska hålla en presentation som du känner dig obekväm med kontra en som du känner dig trygg med.

Den varma, lugna känslan uppnår du bara om du pratar från hjärtat. Det är då du upplevs som trovärdig och genuin. Då blir du som de där talarna som har en sån fantastisk utstrålning. Vi i publiken tror på varje ord de säger. Men det betyder inte att de aldrig är nervösa eller att de aldrig stakar sig, tappar ord eller säger fel. Eftersom vi känner äktheten har vi överseende med allt sånt.

Om du inte redan är en sån talare så kan du bli det. (Eller för att vara korrekt: du är redan en sån, men du kanske inte vet det än.) Det handlar om att hitta din innersta genuina drivkraft. Det behöver inte betyda att du ska byta jobb eller ens presentationsämne, bara att du ska hålla presentationerna på ett annat sätt.

I en eftermiddagsworkshop hjälper jag dig att hitta det där innersta som gör att du kan stråla och inge ett enormt förtroende. Som bonus förebygger du stress i övriga delar av livet också. Hör av dig till lisa@roomforflow.se

 

Är du intresserad av mer om presentationer, kolla gärna på min andra webbplats presentationsakademin.se