The POWER of listening to your body

Som vanligt stiger min energinivå när jag lyssnar på Dr. Kim D’Eramo. Kolla in henne på Youtube så förstår du vad jag menar. Just nu funderar jag över en sak hon sa:

If there is lack of health, love, energy, money, friends … lack of anything, it’s a direct reflection of you not embodying your body.

Det här tankarna dök upp hos mig:

Embodying betyder förkroppsliga, men även att införliva, ge konkret form åt och vara ett uttryck för. Att införliva min kropp i jaget är alltså en otroligt viktig del av att acceptera mig själv och känna mig tillräcklig, vilket jag har haft svårt för. Plötsligt blir det tydligt för mig att jag som ofta flänger runt i hjärnan istället för att lyssna på hjärtat, inte har accepterat min kropp som en verklig del av mig själv (framförallt eftersom jag aldrig har varit nöjd med den). Redan när jag var liten fick jag veta att den inte dög.

Dr. Kim D’Eramo betonade vikten av att TA PÅ SIN KROPP. Jag känner att jag liksom har undvikit att göra det ”i onödan”. Det här var en viktig pusselbit för mig! Det är klart att kroppen har ställt till en massa problem för mig (utmattning, övervikt) när jag inte har låtit den vara en del av mig. Att inte känna sig tillräcklig är en grundorsak till stress eftersom man då överpresterar för att försöka dölja sina tillkortakommanden (som oftast bara är självupplevda).

Men hallå! Det är ju min kropp!
Det borde gå att göra någon typ av meditation med fysisk body scanning istället för att bara TÄNKA igenom alla kroppsdelar. Alltså, kroppsmedvetenhet i syfte att vara i nuet och acceptera mig själv utan dömande. Jag provar.
Det här är min högra fot.
Det här är min vänstra fot.
Det här är min högra vad.
Osv.
Det var otroligt avslappnande.

Det fina är att kroppen alltid är i NUET. Den kan liksom inte vara i dåtiden eller i framtiden som tankarna kan. Alltså är att ta på min kropp, om det så bara är för att notera att ”det här är min vänstra fot”, något som får mig att vara i nuet.

De här tankarna kommer att passa perfekt in i avsnittet The power of ”I am enough” i mina workshops och min berättelsekurs. Jag återkommer med information om när de är klara.

 

P.S. Jag vet att det kan låta jobbigt att vi har så mycket eget ansvar för vårt eget välmående, men jag har accepterat det för länge sen. Det är ett fantastiskt bevis för att jag har kraft att läka mig själv istället för att jag ska ge bort den kraften och vara offer för omständigheterna. Ett exempel är ju utmattningssyndrom, det är ju inte direkt något man smittas av.