Definition av flow

Jag hittade en bra definition av flow på Wikipedia. Jag läste den för min dotter och hon sa: “Det där låter ju fantastisk, men det är väldigt tråkigt skrivet och de har nog ingen aning om att de beskriver effekten av att medvetet skapa synkroniciteter.” Så här står det:

Flow är ett begrepp inom psykologin. Det är ett medvetandetillstånd som inträffar när en individ blir helt uppslukad av en aktivitet och går bortom sin reflekterande självmedvetenhet samtidigt som den får en djup känsla av kontroll.

Flow är en positiv erfarenhet och associeras med njutning. Det är också ett mycket funktionellt tillstånd som korrelerar med framgång i kreativa aktiviteter, studier och sport och på det sättet leder till kompetens- och personlighetsutveckling. Flow leder till engagemang i utmanande aktiviteter eftersom individen måste sätta allt högre standarder för sig själv för att behålla flow. Därför ses flow som en nyckel till ett rikt och produktivt liv samt till den kulturella evolutionen.

Jag hittade sen en bra textbeskrivning på nätet av The Vortex. Den är lite enklare. Ja, varför krångla till det?

The Vortex översätts bäst med ordet “Attraktionsvirveln” och är det flöde som vi alla någon gång har känt av, när allt bara verkar falla på plats utan minsta ansträngning. I Attraktionsvirveln känner du också att du mår toppen och allt runt omkring dig känns helt rätt.