Att vara i flow känns som att vara kär

Att vara i flow är helt fantastiskt. Inspirationen och idéerna flödar och jag kan inte låta bli att skriva. På natten och precis när jag vaknar på morgonen får jag som mest inspiration. Den fullkomligt bubblar över. Det finns inget stopp. Jag kläcker nya affärsidéer och jag skriver texter. Även om jag blir trött, älskar jag det. Det känns som att jag står i ett varmt, vackert vattenfall och bara njuter av allt som strömmar till mig. Det känns som att vara kär. Jag till och med glömmer att äta.

Några rader ut Jason Mraz låt Love Someone:

When you love someone
Your heartbeat beats so loud
When you love someone
Your feet can’t feel the ground

Youtube
Spotify

Kolla förresten på tjejen som spelar slagverk, dansar och sjunger samtidigt. Snacka om flow!

 

Inga yttre omständigheter har ändrats för mig. Jag är fortfarande trött och sjukskriven för utmattningssyndrom men jag är så lycklig. Nu när jag har haft utmattningssyndrom i drygt 1,5 år har jag förstått vad som är viktigast här i livet. Det är faktiskt inte att jobba utan att ha roligt. Paradoxen är att ju roligare vi har det desto mer produktiva blir vi. Och desto roligare blir det att jobba.

Tidigare har jag fnyst lite i tysthet åt de författare som påstår ”Ju mindre vi gör, desto mer får vi gjort”. Nu har jag fattat. Tänk om alla kunde jobba i ett sånt flow som jag är i nu – vad alla skulle må bra! Och på köpet prestera enormt mycket mer. Medarbetare i bra balans smittar också av sig på ett positivt sätt på besökare, kunder, patienter eller gäster. För att använda företagsbegrepp så är flow därför både lönsamt, kostnadseffektivt och varumärkesbyggande.

Om jag får sova och skriva om vartannat helt i min egen takt och när jag vill på dygnet funkar det bra, så jag har kommit betydligt längre än förra vintern när jag inte orkade göra annat än att duscha, äta frukost vid lunchtid, gå ut med hunden och sen gå in och lägga mig på soffan. Skillnaden är att nu är jag tacksam att jag har fått möjlighet att vara hemma och fundera. Jo, faktiskt, jag är riktigt tacksam för att jag fick utmattningssyndrom så att jag har fått tid att omvärdera mitt liv. Det ska bli så pirrigt spännande att börja jobba när jag får tillbaka min ork.

Jag är säker på att jag aldrig skulle ha hamnat i detta flow om jag inte först hade ”grävt i mitt varför” som jag brukar kalla det. Jag har alltså tagit reda på varför i grund och botten jag fick utmattningssyndrom. Att inte göra det hade för mig varit som att sätta plåster på ett infekterat sår. Det ser ju snyggt ut utifrån, men skiten ligger kvar under. Till slut måste den ut.

————-
Not. Den nya affärsidén jag skrev om har utvecklats till ROOM FOR FLOW.