Även vetenskapsfolk använder magkänslan

Jag hade sparat ett gammalt Instagraminlägg av Humans of New York. Det är en kille som går runt i New York och pratar med folk han hittar lite här och var. Den här gången träffade han en vetenskapsman.

”I’m a neuroscience researcher.”
”If you could give one piece of advice to a large group of people, what would it be?”
”Listen to your inner voice.”
”You’re a scientist. Isn’t ’inner voice’ a spiritual term?”
”Bullshit! You’ll hear scientists talking about following their inner voice as much as you’d hear a musician or a priest.”
”So how do you know which of your thoughts are your true inner voice?”
”All of them are! The question is how much weight do you give them? How much authority do you give your own thoughts? Are you taking them seriously? Or are you sitting in front of the damn tube letting other people tell you what to think?”

Jag älskar att vi verkar stå inför eller mitt i ett paradigmskifte. Jag citerar en person till, Mikael Säflund som är en av författarna till boken ”Livet med kvantfysiska glasögon”. Han skriver i ett nyhetsbrev:

”Vi lever i föränderliga tider och det är spännande att leva på Jorden just nu och att få vara en del av detta stora paradigmskifte. Troligen har vi aldrig tidigare stått inför större förändring än den som sker just nu. Kära vänner, vi håller på att vakna Big Time!
Så mycket mer är nu möjligt när vi börjat genomskåda dogmerna – grundantagandena och lögnerna som gjorts till sanningar i hundratals år. Verkligheten är en reflektion av oss och när vi ändrar våra inre program förändras allt. Vi förstår att vi har en enorm potential och att vi i sanning är skapare.”

Ja, det är en otroligt spännande tid vi lever i!