Ett samhälle i flow – finns det? Vi tror det.

Som det ser ut nu är det ohållbart

Folk blir utmattade vid 18 års ålder. Helt slutkörda innan de ens har kommit ut arbetslivet. MEN, nu ska vi inte ta på oss samma offerkofta som många andra. Det finns tillräckligt med kloka program, klipp, poddar, artiklar, webbsidor, självhjälpsböcker o.s.v. om sorgliga personliga berättelser, vilka symptom som är stressrelaterade och vad som händer i hjärnan när vi blir stressade. Vi har läst hyllmeter och lyssnat på massor. Det är inget fel på dem, MEN …

 

Som vi ser det missar många hela poängen. Vi kan ge varandra hur många råd som helst om att börja yoga, ta promenader, måla (också superkul), använda den ena metoden efter den andra för att må bättre. MEN OM VI INTE ANSER OSS VÄRDA ATT MÅ BÄTTRE I GRUND OCH BOTTEN KOMMER INGET ATT HJÄLPA.

 

Phu, vi sa det.

 

Inte ens en skön skogspromenad blir till någon nytta om våra inre röster under promenaden påminner oss om att vi borde göra något annat. Eller att vi tar promenaden för att vara duktiga, vi har ju lärt oss att det är bra att ta en promenad, alltså är vi duktiga när vi gör det. Är det något vi kan, så är det ju att vara duktiga.

 

Men vad ska vi göra då?

Vi måste ta reda på VARFÖR det blev så här. För det funkar inte att den ena skyller på den andra som skyller på den tredje. Arbetstagarna skyller på arbetsgivarna. Arbetsgivarna skyller på arbetstagarna. Alla skyller på ”samhället”. Men vilka är samhället? Det är ju vi!

Kan det vara så att om vi alla inser att vi är okej precis som vi är och att vi mår bäst av att ägna oss åt det vi gillar mest, så blir vi också mest produktiva och har mest att bidra med till andra? Vi tror det. När vi förstår det, förstår vi också hur extremt kontraproduktivt det är att ”allt” i media handlar om vi måste bli bättre. Kanske den allra första åtgärden för att nå samhällsflow är att förklara för journalister och marknadsförare vad de ställer till med genom att hela tiden fokusera på att vi är dåliga och inte når upp till den standard som behövs för att duga?

 

För oss är ett samhälle i flow ett samhälle där vi respekterar och accepterar oss själva och andra. Ett samhälle där vi allihop är bra precis som vi är. Ett samhälle där vi inte behöver bli bättre. Men även om vi inte behöver bli bättre så kan vi fortfarande uppskatta och ha nytta av andras hjälp och andras produkter. Och självklart kan vi också njuta av att växa och utvecklas, det kan vi göra även om vi är nöjda med oss själva och inte behöver bli bättre.

Hör av dig!

Är du intresserad av att vara med och påverka samhället så att vi får en härligare värld? Hör av dig!

Hej så länge!

 

Lisa
lisa@roomforflow.se
0708-262120

Room for flows alla utbildningar och kurser

Hitta din inre styrka (Workshop)

Mer flyt i ditt liv som ledare (Coachingprogram)

Mer flyt i livet – Mindstretch (Coachingprogram)

Mer flyt på din arbetsplats (Coachingprogram)

Den helande hästen (Coaching)

Från stress till flow (Onlinekurs)

Konsten att tillreda och servera förtrollande presentationer (Presentationsakademins workshops, flera varianter)

Konsten att tillreda och servera förtrollande presentationer (Presentationsakademins online-kurs)

Instant Transformation (Individuell session)

Instant Transformation (Föreläsning)

Instant Transformation (Onlinekurs, grund)

Instant Transformation (Onlinekurs, fortsättning)

Instant Transformation (Onlinekurs, grund + fortsättning)