Title Image

Ger dig mer flyt i dina presentationer

Jag trodde att jag var en bra presentatör

Jag trodde att jag var en bra presentatör. Tills jag förstod att ingen inlärd förmåga triggar igång min inre drivkraft och det jag brinner för. Så oavsett vad jag presenterade lyckades jag inte nå fram så bra som jag ville förrän jag började prata utifrån mitt sanna jag.

 

Jag tänkte att det säkert finns många fler som jag, så den här coachingen är en kombination mellan ett recept för att tillreda och servera en förtrollande presentation och en stor dos personlig utveckling.

 

Här har jag samlat allt du behöver när du vill utveckla din presentation – ett recept med fem ingredienser som sparar tid och tankemöda åt dig och gör din presentation förtrollande.

 

Men innan vi dyker in i din presentation kommer jag att ställa ett gäng reflekterande frågor som gör att du blir mer synkad med dig själv. Du kommer alltså att utveckla dig inte bara som presentatör utan även som människa. Det är ditt autentiska jag som ska hålla presentationen.

I den här coachingen får du både och

I den här coachingen har jag vävt ihop delar av mina workshopmetoder. Den ena handlar om att skapa presentationer som verkligen når fram till mottagarna. Den andra om att hitta sin inre styrka och stå stark i sin egen sanning.

 

I den här coachingen får du alltså lite av båda, men mest om presentationer eftersom det är det som huvudfokus i ”Presentera som dig själv”.

 

Du kommer att få tillgång till alla arbetsblad från onlinekursen med samma namn, så att du kan använda det vi går igenom på dina kommande presentationer också.

Boka här
När du ska hålla en presentation, är du frustrerad över hur du ska …

• få tid att förbereda dig inför en presentation?
• fånga publikens intresse?
• få till rätt kunskapsnivå i presentationen?
• plocka fram huvudbudskapet och en röd tråd?
• förbereda svar på publikens frågor?
• disponera innehållet i din presentation?
• göra bra presentationsbilder?
• omsätta dina kunskaper om presentationer på ditt eget material?

 

När vi träffas (live eller via Zoom) ska vi provtänka och spåna idéer tillsammans så att du får svar på alla dina frågor. Den här coachingen passar vare sig du är nybörjare eller erfaren presentatör. Och oavsett vilket ämne din presentation handlar om och oavsett hur lång presentationen är.

Vad svarar du när någon frågar vem du är?

Svarar du något som har det minsta med ditt jobb att göra så svarar du fel. Okej, du väljer förstås själv vad som är rätt och fel för dig, men håll med om att ditt jobb inte säger någonting om vem du är utan berättar bara vad du gör. Men du ska veta att du är långt ifrån ensam när det gäller att identifiera dig själv genom ditt jobb. I början av min tid med utmattningssyndrom kunde jag vakna på nätterna helt kallsvettig och tänka: ”Vem är jag utan mitt jobb?” Då var det blodigt allvar, men idag är jag JAG och jag skulle kunna jobba med många olika saker och ändå vara helt tillräcklig.

 

I den här coachingen kommer vi att ägna en hel del tid åt dig. Det finns bland annat ett helt gäng frågor för att hitta svaret på frågan vem du är. Det var de frågorna jag började min resa till ett härligare liv med.

Boka här

Den här coachingen passar oavsett vad och hur du ska presentera.

Kanske ska du hålla ett webinar, ett facebook live eller en zoomföreläsning.

I den här coachingen får du allt du behöver för att du och din presentation ska bli strålande.

Att göra en presentation är som att laga en lasagne

Precis som med en lasagne blandar man lite i taget. Och likaväl som att det krävs lasagneplattor, fyllning, sås och ost för att det ska kunna kallas lasagne, krävs det några basingredienser för att få till en bra presentation.

Kunskap om målgruppen
Budskap och berättelser
Röd tråd (disposition)
Framförande (presentationsbilder/rekvisita och paketering)
Dokumentation

I coachingen går vi igenom varje ingrediens för sig.

Att hitta sig själv är som att skala en lök

Okej, nu blev det många metaforer om mat här, men att börja nysta i sitt inre kan vara lite som att skala en lök eller äta en kronärtskocka. Det är många lager innan man kommer in till kärnan. Men när man än börjar är det aldrig för sent.

 

Det finns såklart mer djuplodande coaching om personlig utveckling än den här eftersom den här fokuserar på presentationer, men oavsett hur mycket eller lite arbete man gör med sig själv så jublar själen varje gång den blir sedd. Coachingen Ett magiskt flyt i livet är till exempel ett spännande sätt att hitta in till sin inre kärna. I onlinekursen Från stress till flow hittar du massor av tips och dessutom länkar för att forska vidare. Och kolla gärna på de andra kurserna och annan coaching här på roomforflow.se. Vi fyller på med kurser och coaching kontinuerligt.

Boka här

”Det här presentationsreceptet är mycket bra och användbart vid många tillfällen, både för våra forskares och övriga medarbetares presentationer.”

 

”Tack, Lisa! Det ska bli spännande att hålla en presentation med det vanliga innehållet, men upplagd på ett helt nytt sätt!”

 

”Jag gillar ditt sätt att lyfta presentationerna till en ny nivå!”

 

”Min presentation gick jättebra, tack vare alla tips jag fick av dig!

Plats

När du bokar bestämmer vi en mötesplats tillsammans eller träffas digitalt via Zoom.

 

Pris

9 950 kr (varav moms 1 990 kr) för 2 eftermiddagar. Faktureras som coaching.

 

Längd

2 x 5 timmar.

 

Coach

Från början utbildade jag mig till jurist, men har i 25 år jobbat med presentationer, event, formgivning och personlig utveckling. Jag är bra på hitta kreativa lösningar för annorlunda innehåll, formgivning och framförande av presentationer. Jag vågar påstå att jag kan konsten att locka fram det mest intressanta ur vilken presentation som helst.

 

Varmt välkommen!

Det här är fantastiskt utvecklande och energifylld coaching. Det ska bli så spännande att träffa dej. Jag önskar dej varmt välkommen!

INSPELAD ONLINEKURS

”Presentera som dig själv” finns även som inspelad onlinekurs med ett gäng arbetsblad att ladda ner.

Klicka på knappen för att läsa mer.

Till kursplattformen